Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

Behandelprotocol maag-lever-darmen

Hoort u zichzelf wel eens zeggen: “dat ligt als een steen op mijn maag”? Heeft u zelf een idee hoe het met uw spijsvertering gesteld is? Heeft u maagklachten, last van maagzuur, obstipatie of juist van diarree? De spijsvertering heeft een groot effect op uw gezondheid, maar weet u dat u daar zelf veel invloed op kan uitoefenen? SanaVital onderzoekt samen met u waar uw klachten vandaan komen. 

Goede spijsvertering, goede gezondheid

Veel gezondheidsklachten hangen samen met onvolledige vertering van voeding. De spijsvertering is een ingewikkelde samenwerking van de regelsystemen van het maag-darmkanaal, de lever en de bijnieren. Wanneer dat niet goed werkt, heeft dat een groot effect op het immuunsysteem, het functioneren van onze hersenen en zelfs gedragsproblemen. Het lichaam is vatbaarder voor infecties, allergieën, huidklachten, schimmels, en vermoeidheid. Het is dus belangrijk om de darmen gezond te houden omdat we dan een hogere lichamelijke en psychische weerstand hebben.

Lever en alvleesklier

Ook de lever en de alvleesklier leveren zijn belangrijk voor de spijsvertering. De lever maakt gal aan en de alvleesklier draagt naast de aanmaak van insuline, ook bij aan de vertering van eiwitten, vetten en koolhydraten. Als deze organen niet goed werken, kan dat (later) chronische gezondheidsklachten geven.

Verband tussen symptoom en oorzaak

SanaVital legt verband tussen de symptomen en de verschillende verteringsproblemen en adviseert een behandeling of een combinatie tussen behandeling, voedingsadvies en supplementen.