Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

ImmuniteitHR fruit-vitamine stripje 10628117_l.jpg

Een goed werkend immuunsysteem houdt je lichaam gezond en voorkomt infecties. Het is een ingenieus mechanisme dat op diverse niveaus in het lichaam bacteriën, virussen, andere lichaamsvreemde stoffen en tumorcellen herkent en daarna elimineert. Wanneer het immuunsysteem niet goed functioneert kan dat een groot aantal ziekten veroorzaken. Oorzaken van een niet goed werkend immuunsysteem zijn onder andere (te veel) verkeerde voeding, ongezonde leefstijl of medicijnen.

De werking van witte bloedcellen en slijmvliezen

De witte bloedcellen bevinden in de bloedbaan en de lymfestelsel en zijn een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. Ze kunnen ziekteverwekkers herkennen en ons lichaam uitwerken.
De huid en slijmvliezen van onder andere de mond, luchtwegen en vooral ook de darmen spelen een zeer belangrijke rol bij het immuunsysteem. Wanneer de slijmvliezen gezond zijn, vormt dat een goede verdediging tegen bacteriën en infecties. Een goede darmflora is erg belangrijk voor het optimaal functioneren van ons immuunsysteem. Wanneer de darmflora gezond is, biedt het bescherming tegen ziekteverwekkers. Ook de vertering van voedsel is een belangrijke functie van de darmflora evenals de opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Darmklachten door lage immuniteit  (lekkende of poreuze darm)

Voeding wordt verteerd in de dikke darm en de voedingsstoffen worden door de darmwand opgenomen in het bloed. Wanneer de darmflora niet goed werkt of de darmwand beschadigd is, ontstaan er kleine gaatjes in darmwand en kunnen bacteriën, schimmels en afvalstoffen die normaal gesproken niet in het bloed worden opgenomen, toch in het bloed terechtkomen. Dit wordt een lekkende of poreuze darmsyndroom genoemd, Het immuunsysteem wordt hierdoor geactiveerd en zwaar belast. De gevolgen van een niet goed werkend immuunsysteem, en vooral een niet goed werkende darmflora zijn bijvoorbeeld (voedsel-) intoleranties en -allergieën, hooikoorts en huidproblemen zoals eczeem. Maar ook een slecht geheugen of concentratie, depressie, vermoeidheid, spier- en gewrichtspijnen, fibromyalgie of hormonale klachten kunnen ontstaan.

SanaVital geeft advies om uw immuunsysteem te verbeteren

Bovenstaande is maar een kleine uitleg over ons immuunsysteem, maar u kunt zich voorstellen dat wanneer het niet goed werkt, er vele gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Herkent u enkele omschreven problemen? SanaVital helpt u met het opbouwen en versterken van uw immuunsysteem. U zult zich na enige tijd merkbaar beter voelen. Zowel lichamelijk als psychisch wordt u sterker en voelt u zich vitaler en meer in balans.
Hiervoor kunnen we diverse behandelingen inzetten, maar een behandelplan wordt altijd op u specifiek opgesteld. Hierbij heeft u zelf ook een belangrijke rol, u kunt namelijk zelf aan de slag met uw gezondheid.