Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

OoracupunctuurOoracupunctuurpunten.jpeg

Ooracupunctuur of ooracupressuur is een reflexzonetherapie die steeds meer mensen weten te waarderen. Het kan worden ingezet voor een breed scala aan zowel psychische als somatische klachten en werkt bijzonder goed bij het verminderen van acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

Voor welke klachten ooracupunctuur?

Ooracupunctuur kan heel goed ingezet worden als behandeling bij pijnbestrijding, spier- hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder en als ondersteuning bij het afvallen en stoppen met roken. 

Hoe werkt ooracupunctuur

In de oorschelp bevinden zich talloze acupunctuurpunten. De acupuncturist plaatst, natuurlijk afhankelijk van de klacht waarvoor u komt, een of meerdere naaldjes. Deze blijven 15 tot 30 minuten in het oor en worden verwarmd door een moxa lamp waardoor de werking nog eens extra geactiveerd wordt. Afhankelijk van de klachten kunnen er na de behandeling nog een of meerdere verblijfnaaldjes geplaatst worden om de werking te verlengen. Verblijfsnaaldjes zijn kleine knopjes die in het oor geplaatst worden. Er komt een klein plakkertje overheen en vervolgens blijven de knopjes een aantal dagen zitten, zodat de punten een lange werking hebben. U kunt met de knopjes in uw oor gewoon douchen en zwemmen zonder dat de knopjes eruit gaan.