Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

Stifnograph Vita K uitsnede.jpgVitamine K: belangrijk voor de gezondheid

Er is bij veel mensen weinig bekend over vitamine K en waarom het zo belangrijk is. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in het voorkomen van hart- en vaatziekten en botontkalking (osteoporose). Uit onderzoek blijkt dat veel mensen een groot tekort hebben aan deze vitaminen. SanaVital gebruikt de ‘Vita K’ om de hoeveelheid vitamine K te meten.

Wat is vitamine K

Vitamine K bestaat kort gezegd uit een groep vet-oplosbare stoffen en men onderscheidt hierin vitamine K1 en K2. Vitamine K1 komt voor in onder andere groene groenten en vitamine K2 krijgen we vooral binnen door het eten van gefermenteerde voeding zoals kaas en kwark. Maar ook al eet je voldoende van deze producten, toch blijkt dat over het algemeen het lichaam niet voldoende van deze vitamine opneemt.

De gevolgen van te weinig vitamine K

Ook bij gezonde mensen kan een tekort aan vitamine K optreden en dat vergroot de kans op aderverkalking, hoge bloeddruk, hartinfarct en verschillende vaatziekten. Ongeveer 40% van de bevolking heeft een tekort aan deze vitamine. De bloedvaten zullen hierdoor hun elasticiteit verliezen wat het risico op hart- en vaatziekten vergroot. Het vermoeden bestaat dat bij circa 25% van de hart- en vaatziekten een tekort aan vitamine K een rol speelt. Verder is vitamine K belangrijk om bloed te stollen en is vitamine k2 belangrijk voor gezonden botten en de nieren.

Meten is weten: Vita K-meter

SanaVital meet uw vitamine k met de Vita K meter waardoor snel een eenvoudig vast te stellen is of er een tekort aan vitamine K is en of u in een risicogroep valt. Het apparaat is ontwikkeld door een bedrijf dat nauw samenwerkt met de Universiteit Maastricht. We klemmen de Vita K meter op de vingertop en analyseren binnen twee minuten nauwkeurig de toestand van de bloedvaten en u krijgt direct de uitslag.