Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

Welkom, ik ben Alina                                            

Alina_399A2480-web.jpgGraag verwelkom ik u bij SanaVital. Mijn naam is Alina Mihaela Dragan en ik ben in oktober 2017 mijn praktijk gestart. Misschien spreken we elkaar binnenkort, maar eerst zal ik alvast iets over mijzelf vertellen

Mijn jeugd in Roemenië

Ik ben in Boekarest, Roemenië in 1981 geboren. Mijn moeder werkte als doktersassistente in een ziekenhuis in Boekarest en mijn vader was ambulancechauffeur en zijn beiden nu gepensioneerd. Ik heb een fijne jeugd gehad, maar miste mijn ouders vaak omdat ze het erg druk met hun werk hadden en soms zelfs voor spoedgevallen ’s nachts opgeroepen werden. Ik had daar destijds niet veel begrip voor. Nu begrijp ik dat beter.

Passies voor boeken en gymnastiek

Tijdens mijn schooltijd ontwikkelde ik een passie voor boeken en heb ik de hele bibliotheek van mijn ouders gelezen. De meeste boeken gingen over gezondheid of waren studieboeken over anatomie, medicatie en behandelprotocollen. 

Mijn grootste passie was in die tijd gymnastiek en ik beoefende de sport op een hoog niveau. Helaas kon ik de intensieve trainingen na een trainingsongeluk niet meer volhouden en ben ik mij gaan concentreren op de studie. Na de middelbare school heb ik een opleiding tot boekhouder gedaan en een aantal jaar later ben ik getrouwd en hebben we twee kinderen gekregen, een dochter en een zoon. 

Van vakantie naar wonen in Nederland

Na mijn scheiding heb ik een korte vakantie (dacht ik toen) bij een vriendin in Nederland doorgebracht. Ik ben meteen verliefd geworden op dit prachtige land en vond de meeste mensen heel erg aardig. Meteen voelde ik mij hier thuis en wilde hier graag een toekomst opbouwen samen met mijn kinderen. 

In 2006 ben ik naar Nederland verhuisd en heb ongeveer vier jaar in Amsterdam en twee jaar in Zaandam gewoond. Met de Engelse taal kon ik mij prima redden in Amsterdam en ik had ook snel diverse baantjes gevonden. De Nederlandse taal heb ik via een cursus NT2 geleerd en leer elke dag nog bij.

In de loop van die periode heb ik vanwege gezondheidsklachten een reiki-master geraadpleegd. Omdat hij mij zo goed geholpen had, wilde ik heel graag een studie doen om mijzelf, maar ook andere mensen te helpen. Ik heb bij hem een opleiding van anderhalf jaar gevolgd tot ‘leraar holistisch en energetisch masseur’. Toen deze opleiding was afgerond ben ik een praktijk gestart.

Verhuizen naar het Noorden

In 2012 zijn we naar Uffelte verhuisd, een prachtig Drents dorpje, maar voor mijn kinderen was de afstand naar school wat lastig. We hebben in 2015 besloten om naar Steenwijk te verhuizen waar we nu met veel plezier wonen.

Mijn eigen ervaring: klachten zonder oorzaak?

Met de start van deze praktijk komt mijn wens uit! Ik wil graag mensen helpen die tobben met hun gezondheid. Ik spreek uit ervaring. Jarenlang werden mijn vermoeidheidsklachten en pijnlijke darmen  genegeerd door huisartsen. Men vond geen oorzaak en vertelde mij dat ik er maar mee moest leren leven. Mijn bloedwaarden werden goed bevonden en dus was er geen aanwijsbare oorzaak van mijn klachten. Ik kwam zelfs terecht bij een psycholoog, ik dacht inmiddels dat de klachten misschien ‘tussen mijn oren’ zaten. Na een paar sessies kwam hij tot de conclusie dat er met mijn psychische toestand niets aan de hand was. Het enige wat hij zei is dat ik meer om mezelf moest geven, want volgens de test denk ik te veel aan anderen. Nou, daar kan ik wel mee leven!

Studie en zelf op onderzoek uit

Maar daarmee waren mijn klachten nog niet behandeld of verdwenen. Ik ben mij gaan verdiepen in natuurgeneeskunde en ben diverse opleidingen gaan volgen. Met deze kennis op zak ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn vermoeidheid en pijnlijke darmen. Het bleek dat de vertering in het maagdarmkanaal niet goed was en dat had leaky gut tot gevolg. Verder bleek ik een burn-out te hebben.

Omdat ik met mijn klachten niet in het reguliere circuit terecht kon, ben ik mijzelf gaan behandelen door middel van onder andere detox-kuren, suppletie van vitaminen en mineralen en ik heb een collega-therapeut  geraadpleegd voor een behandeling door middel van colonhydrotherapie (hoge darm spoeling). Ik kon niet anders dan de tijd nemen om mijn lichaam te laten herstellen. Naast de opvoeding van mijn kinderen creëerde ik rust en tijd om te mediteren. Het resultaat daarvan is dat ik nu zoveel beter in mijn vel zit, mijn energie is weer terug!

Het is zover: mijn eigen praktijk

Ook mensen in mijn omgeving vragen mij hen te helpen om hun klachten te behandelen. En, met positieve resultaten. Inmiddels weet ik dat er altijd een vindbare oorzaak is en dat er een natuurlijke behandeling voor is. Dat heeft mij gesterkt om mijn wens uit te laten komen: een eigen praktijk in natuurgeneeswijzen.

Ik hoop u graag te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Alina M. Dragan