Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

Massage vanuit holistisch oogpunt

Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens bestaat naast een een lichaam ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent.

Met massage spanningen en blokkades verlichten

Ervaar je spanningen, problemen of blokkades op één bepaald gebied dan zal dat zijn weerslag hebben op alle andere gebieden in het lichaam. De balans tussen de delen onderling raakt verstoord en hierdoor kunnen uiteindelijk klachten of zelfs ziekten ontstaan. Massage werkt in eerste instantie ontspannend. Spieren worden weer soepel, je beweegt je weer een stuk gemakkelijker. Kortom, je zit na een massage letterlijk lekkerder in je vel! Maar een goede massage werkt door in het gehele lichaam. 

Dichter bij de kern van de klacht en de oplossing

Bij een holistische massage worden deze klachten gebruikt om inzicht te krijgen in jezelf. Het zijn signalen die je lichaam uitzendt om iets onder de aandacht te brengen wat opgemerkt en gevoeld wil worden. Het is iets wat aan je aandacht, je bewustzijn ontsnapt. Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden en op te slaan, maar kan deze ook weer los laten.

De aanraking van massage is een goede manier om dichter bij jezelf te komen. Je krijgt een mogelijkheid om te voelen wat er bij je gebeurt. Door te ervaren wat zich laat zien en daar met aandacht bij te blijven kun je contact maken met datgene wat de klacht je te vertellen heeft. Dit kan verheldering geven waardoor je dichter bij de basis, de oorzaak, van je klacht kan komen. Die ervaringen en inzichten kunnen je helpen om de balans in jezelf te herstellen.