Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

Onderzoek en behandelingen:

Voedingsadvies bij hydrocolontherapie

Voor het beste resultaat volgt u ons voedingsadvies enkele dagen voor u start met  hydrocolontherapie en ook na de behandeling. 

Onderstaande pdf met het voedingsadvies kunt u  openen en downloaden.

Hydrocolontherapie

We schrijven op deze website vaker dat onze darmen een zeer belangrijke graadmeter zijn van ons immuunsysteem en dus onze gezondheid. Door invloeden van onze leefwijzen zoals stress, ongezonde voeding, te weinig beweging en onder andere roken en alcohol, zal onze darm minder goed gaan functioneren. Het uitscheiden van afvalstoffen zal minder goed werken waardoor ongewenste stoffen via de darmwand weer het lichaam in komen. Het gevolg daarvan is dat er op allerlei plaatsen in het lichaam klachten kunnen ontstaan.

Hydrocolontherapie (HCT) ook wel Colonhydrotherapie (CHT) genoemd, is een grondige reiniging van de dikke darm en kan zeer veel lichamelijke klachten verhelpen. Vermoeidheid, huidaandoeningen, hoofdpijn, maar het heeft ook een positieve invloed  op geestelijke en emotionele klachten. Naast het loslaten van afvalstoffen, kan het ook zo zijn dat er emoties loskomen. Een behandelmethode met daarin de hydrocolontherapie opgenomen zal uw gezondheid sterk verbeteren. U krijgt meer energie en voelt zich vitaal.

Wat is hydrocolontherapie

Hydrocolontherapie, oftewel hoge darmspoeling, is een therapie waarbij de gehele dikke darm met gezuiverd water wordt gespoeld. Hierdoor wordt de dikke darm gereinigd van afvalstoffen en dat heeft een positieve invloed op het hele lichaam. De doorbloeding wordt verhoogd en er is een betere opname van voedingsstoffen. Het is een pijnloze en ongevaarlijke therapie.

TIP: aangeraden literatuur: 'Gezond door hoge darmspoeling' van Dr A. ten Haaf. Boek-CHT.jpg

Hoe werkt hydrocolontherapie

De dikke darm wordt heel rustig gevuld met gefilterd water van 32-38 graden Celsius. Hierdoor komt oude tot zeer oude vastgekoekte feces uit de darm los. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de buikmassage. We passen een speciale massagetechniek toe om het losmaken van de vastzittende aangekoekte ontlasting tussen de plooien te bevorderen. Hierna verlaat het aangekoekte materiaal met het water de darmen.

Op deze manier wordt de darm gereinigd op een prettige, veilige en discrete manier en zorgt ervoor dat meerdere organen in het lichaam worden ontlast. Door het gebruik van een gesloten systeem komen er geen nare geurtjes vrij. Na een behandeling voelen mensen zich energieker, hebben een betere spijsvertering en optimale opname van voedingsstoffen en een betere huidconditie.

De werkwijze van SanaVital

De behandeling met hydrocolontherapie staat niet op zichzelf. Het is gebaseerd op uw klachten en het is een onderdeel van een behandelplan. Er zal dus ook voedingsadvies en suppletie worden aangeraden, afgestemd op uw gezondheidsklachten. Op deze pagina vindt u ook een pdf-bestand Voedingsadvies bij hydrocolontherapie. We raden u aan om drie dagen voor u start met de therapie uw voeding volgens dit advies aan te passen.

Bij welke klachten hydrocolontherapie?

Obstipatie, diarree (acuut of chronisch), winderigheid, opgeblazen gevoel, hoofdpijn, migraine, lusteloosheid en depressies, moeilijk zwanger raken, stress, verteringsproblemen, dikker worden zonder wisselingen van het voedingspatroon, slechte doorbloeding van huid en ledematen, huiduitslag, psoriasis, acné, hoge bloeddruk, spataderen, slechte vertering en andere darmziekten zoals spastische darm, prikkelbare darm syndroom (PDS), schimmels en parasieten zoals candida, rugpijnen, vermoeidheid en gebrek aan energie, verminderd libido, astma en andere longaandoeningen, stofwisselingsziekten zoals reuma, artrose, vetzucht, suikerziekte en blaasontsteking.