Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

Rugpijnmassage

Heel veel mensen hebben een ‘zeurende’ rugpijn die maar niet over wil gaan. De oplossing zit echter niet in een pijnstiller of ontstekingsremmers. Massage is dermate effectief, dat een groot deel van de patiënten zegt dat de pijn na tien weken behandeling geheel verdwijnt of zeer sterk afneemt.

Door massage in balans

Wetenschappers gaan ervan uit dat ontspanningsmassage of een ‘structurele massage’ (een therapeutische massage met als doel het hele lichaam weer in balans te brengen) even effectief is als andere therapieën, zoals acupunctuur, lichaamsbeweging en yoga. Afhankelijk van de ernst van de rugpijn kan het nodig zijn om diverse massagebehandelingen te ondergaan voordat u duurzame verlichting van uw rugpijn ervaart. We kunnen samen de juiste frequentie van de behandeling bepalen, afgestemd op uw gesteldheid.

Wel pijn, geen medische oorzaak?

Veel rugpijn klachten, vooral de niet medische aanwijsbare klachten, zijn afgeleide pijnklachten.  
De pijnklachten in de rug worden veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam, maar uiten zich bijvoorbeeld in de onderrug. Deze afgeleide pijn klachten zijn vaak goed te behandelen met verschillende massagetechnieken. 

SanaVital

Ook al kunt u precies aanwijzen waar u de pijn voelt, wij zullen toch een goed onderbouwd intakegesprek voeren. Rugpijn kan meer oorzaken hebben dat stijve spieren of een verschoven wervel. Rugpijnmassage kan ‘los’ maar ook samen met andere technieken gecombineerd worden.