Deze site maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren. 

Ok

logo.png

Samen werken aan herstel

SanaVital-Webshop.nl

Cupping met vuur

In de praktijk van SanaVital wordt er naast massage en rugpijnmassage ook gewerkt met cupping. Cupping wordt gebruikt om de bloedcirculatie en lymfecirculatie te verbeteren. Cuppingtherapie wordt ingezet bij verschillende gezondheidsklachten en is goed te combineren met andere therapiën.

Hoe werkt cupping?Vuurcupping_20221103_194303.jpg

Cupping is een eeuwenoude techniek waarbij een cup gemaakt van glas, bamboe of aardewerk op je huid wordt geplaatst. Bij SanaVital gebruiken we glazen cups. Door een vlam kort in de de cup te houden voor je het op de huid aanbrengt, ontstaat een vacuümkracht op de huid daar waar de cup geplaatst is. De huid trekt in de cup. Op plekken waar de bloedcirculatieniet goed is, ontstaan er verkleuringen. Hoe dieper de verkleuringen des te erger de klacht. De verkleuringen verdwijnen meestal binnen een week. De adviseren om de cupping sessies te herhalen tot er na een een behandeling geen verkleuringen meer ontstaan. Doordat cupping je bloedcirculatie verbetert, heb je baat op veel gebieden. 

Wat doet cupping voor je gezondheid

Cuppingtherapie of -massage is een techniek die wordt ingezet voor het ontspannen van spierknopen en losmaken van onderhuids bindweefsel (fascia). Deze spierknopen kunnen overal in het lichaam voorkomen en veroorzaken een scala aan klachten, zoals hoofdpijn, migraine, schouder-, arm en rugklachten en gespannen spieren door stress. Cupping is een intensieve manier om deze spierknopen te laten verdwijnen, én dus de daarmee gerelateerde klachten.

Met behulp van cupping kunnen de afvalstoffen goed afgevoerd worden. De verstijfde spier reageert op de behandeling en ontspant. De eerste keer kan de behandeling pijnlijk zijn, omdat het weefsel ‘gekneusd’ is en er kunnen blauwe plekken ontstaan. Toch is het wel een zeer effectieve manier om de pijn en de spierspanning snel te verminderen en latere behandelingen zijn minder pijnlijk.

Wilt u weten of deze therapie ook toegepast kan worden bij uw klachten, of welke behandeling het beste is? Neem dan contact met mij op via het contactformulier. 

Hijama, ook wel bloedcupping of wet cupping

Naast 'vuurcupping' werkt SanaVital ook met 'wet cupping' ook wel Hijama genoemd. Dit is een therapeutisch proces voor het verwijderen van dode bloedcellen uit het lichaam. Het belangrijkste verschil met droog cupping is dat er bij natte cupping bloed wordt afgezogen door oppervlakkige gaatjes in de huid aan te brengen door middel van een speciaal instrument.

Hoe werkt Hijama?

Ook Hijama, bloedcupping is een eeuwenoude techniek. Het wordt ingezet bij dezelfde klachten als hierboven beschreven. Hijama stimuleert en versterkt het immuunsysteem, verbetert de bloedcirculatie, verbetert de lichamelijke en geestelijke gezondheid, verminderd stress en depressie door het vrijgeven van chemische stoffen in de hersenen en het geeft een diepe weefselmassage.

Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met ons op.